Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Şehit Öğretmen Ergin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0262 365 12 65 Koor.Müd.Yd. 103 Öğrenci İşleri Müdür Yard. 104 Teknik Müd.Yard. 105 Müdür 101
Belgegeçer : 0 262 365 12 00
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://soek.meb.k12.tr
Adres : Alikahya Atatürk Mh. Turnaoğlu Cad. No 76 PK 41310 İzmit / KOCAELİ
VİZYON : Türk Milli Eğitim sistemi içinde, Mesleki ve Ahlaki olarak Türkiye’de ve küçülen Dünya’da yerini ve değerlerini yakalamış seçkin bir okul olmaktır.
MİSYON : Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında ve Makine Teknolojisi Alanında küçülen dünyanın ihtiyaçlarına yönelik gerektirdiği üstün niteliklere sahip, evrensel değerler ışığında bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş öğrenciler yetiştirerek toplum yararına sunmayı görev edinmiştir.
BAŞARILAR : Mezunlarımızın Okul sanayi İşbirliği Protokolü kapsamında işe yerleştirilmesi, çok sayıda öğrencilerimizin burs imkanlarından faydalanması, Hyundai Assan Laboratuvarında okuması, Hyundai Assan A.Ş. nin Okulumuzdaki eğitime verdiği katkı ve imkanlardan faydalanmaları. Donanımlı atölyelerde eğitim imkanı.

Öğretmen :28
Öğrenci :180
Derslik :17
Atölye-İşlik :8
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :4
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1045
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08:40 - 17:25
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okulumuzun tüm öğrencileri Alikahya yapı Kooperatifi ile Belediye arasında yaplan sözleşme gereği SEKA ve otogardan okul servisi ile taşıma yapılmaktadır.
Ulaşım : KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ DÜZENLEME YAPARAK YEŞİLOVA BÖLGESİNDEN GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN SABAH 7.30 DA UMUTTEPEDEN KALKAN 13 NOLU HAT İLE OKULUMUZA GELECEKLER. AKŞAM 16:50 DE 13 NOLU HAT OKULUMUZDAN KALKACAK VE UMUTTEPEYE GİDECEK. DİĞER ÖĞRENCİLER İÇİN SEKA VE OTOGARDAN 26 VE 29 NOLU HAT İLE TAŞIMA YAPILMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : Alikahya´da bulunan Hyundai Assan otomobil fabrikası araç yükleme kapısından 100 metre solda. Turnaoğlu Caddesi Üzerinde bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Valilik Binasından itibaren uzaklık 6 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : Hyundai Sınıfları 20 Diğer Sınıflar 15 Ve 24 Kişilik.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yerel yerleşim sistemine göre yerleşme yapılacaktır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuza sınavsız yerleştirme yapılmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Farklı türlerde 4 yıllık ve iki yıllık yerleşen öğrencilerimiz mevcuttur.
Sportif Etkinlikler : Güreş, Futbol, Futsal, Masa tenisi, Okçuluk, Bilek Güreşi, Yüzme ve Buz pateni sporcularımız mevcuttur. Kaplan Rulman ile yapılan sportif protokol kapsamında etkinliklerimizin finansmanını sağlamaya devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Hyundai Assan, Assanhanil ve Pimsa ile AR-GE Protokolü kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Hyundai Assan ile Okul Sanayi İşbirliği Protokolu İmzalandı, Pimsa İle AR-GE Protokolü Hyundai Assan ile araç bağış Protokolü, Assanhanil ile AR-GE Protokolü, Sadıkkaplan Rulman ile Sportif faaliyetlerle ilgi protokol kapsamında çalışmalar devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Yeni Nesil Elektrikli Motorlar Konusunda Almanya ve Romanya da Erasmus + Plas kapsamında staj programı uygulanmaktadır. Hibrit otomobil uygulması staj projeside kabul edildi. Önümüzdeki yıllar boyunca öğrencilerimiz yurtdışına staj için gidecekler.
Diğer Hususlar : Mezun olan öğrencilerimiz Okulumuzun yapmış olduğu protokol ve istihdam odaklı proje kapsamında çeşitli işletmelere yerleştirmeler yapılmaktadır. Okulumuz öğrencilerine istihdam edilmelerinde kolaylık sağlamak için eğitimleri dışında kaynakçılık ve çizim kursları ile desteklenerek belgelendirme yapılmaktadır.
Yazdır :